Veel gestelde vragen

Kan ik de Hubbel meenemen als ik verhuis?

De Hubbel is eenvoudig te demonteren en te transporteren. U kunt de Hubbel dus meeverhuizen. De Hubbel is opgebouwd uit elementen die eenvoudig kunnen worden getransporteerd en door een deur kunnen. Onderdelen wegen nooit meer dan 50 kg dus zijn ze ARBO-technisch te transporteren door twee mensen. Onze aannemer kan dat, uiteraard afhankelijk van grootte en complexiteit, in 1 à 2 dagen ook voor u realiseren.

Is de Hubbel roerend of onroerend goed?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Onderzoek bij notariaten heeft uitgewezen dat het gaat om de intentie van tijdsduur die een Hubbel een onroerende status geeft of niet. De ingrepen die gedaan worden en daarmee de intentie beantwoorden om zeer langdurig een Hubbel te gaan gebruiken als woon/werkruimte spelen hierbij een grote rol. Dit kan bijvoorbeeld het aanleggen van een riolering/waterleiding naar de Hubbel zijn. Als hieraan wordt voldaan kan een notaris het woonoppervlakte toekennen als volwaardig gebruiksoppervlakte en zijn deze vierkante meters als onroerend goed te verkopen.

Voor bedrijven die  Hubbels leasen voor hun werknemers is het juist goed om Hubbels als roerend goed te gebruiken. Zij kunnen de investering die zij doen als volwaardige werkplekken wel aftrekken. Er zijn constructieve gesprekken geweest met het Agentschap om de Hubbel op de milieulijst te krijgen wat in kan houden dat Hubbels met subsidie kunnen worden aangeschaft. De hoogte van de subsidie hangt af van de categorie waarbinnen de Hubbel zal worden opgenomen.

Kan ik de Hubbel zelf in elkaar zetten?

In principe wordt dit door onze vaste aannemer gedaan. Dit moet wel mogelijk gaan worden in de toekomst. Mocht u op dit moment toch besluiten de Hubbel zelf te willen monteren worden garanties niet afgegeven.

Wordt de Hubbel altijd in onderdelen aangeleverd of kunnen wij de Hubbel ook kant en klaar geleverd krijgen?

De Hubbel kan volledig geprefabriceerd worden aangeleverd. Dit brengt wel extra kosten voor vervoer en hijstransport met zich mee.

Is de Hubbel aftrekbaar voor de belasting?

Mits er een eigen toegang is en de Hubbel wordt uitgerust met een toilet is de Hubbel zakelijk aftrekbaar als kantoorruimte. De Hubbel voldoet namelijk aan het bouwbesluit en kan daarom gezien worden als volwaardig bouwwerk.

Krijg ik korting bij afname van meerdere Hubbels?

Wij hanteren een staffel bij afname van meerder Hubbels. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan een Hubbel altijd geplaatst worden in een tuin?

Een basis Hubbel heeft een vloeroppervlakte van 10 m2, is niet hoger dan 3 meter. Op basis hiervan kan volgens de WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) elk formaat Hubbel vergunningsvrij worden geplaatst mits:

  • Niet meer dan de helft van de oppervlakte van de tuin wordt volgebouwd met Hubbels.
  • De strekkende meters aangrenzend aan de tuin van de buren gelijk is of minder dan 10 meter.
  • Er geen zwaarder wegende bepalingen gelden zoals beschermd stadstoezicht, er een monumentenstatus op het pand/tuin rust.
Kan de Hubbel overal worden geplaatst?

In een tuin kan de Hubbel altijd worden geplaatst mits wordt voldaan aan de antwoorden in hierboven gestelde vraag. Om de Hubbel op een andere locatie te plaatsen zoals in een tuin van een VVE, op een dakterras of bijvoorbeeld op de openbare ruimte zullen andere voorwaarden gelden. Neem dit soort gevallen contact op met Hubbels dan gaan we dat uitzoeken om Hubbels te kunnen plaatsen.

Hoe wordt een Hubbel gefundeerd?

Dit wordt gedaan door middel van een schroeffundering. Wij werken nauw samen met een bedrijf dat zich specialiseert in het funderen met schroeven. De schroeven zijn in verschillende grootte als fundering te plaatsen. Dit hangt af van de bodemgesteldheid hoe diep er gefundeerd moet gaan worden. Er wordt altijd 1 langere schroef van meestal 2,1 meter geboord die naast fundatie ook als aarding van de Hubbel gaat functioneren.

Is de Hubbel geïsoleerd?

De vloer, wand en het dak hebben een Rc waarde van 4,5 m2K/W . De Hubbel is dus goed geïsoleerd. Voor de ramen en deuren wordt gebruik gemaakt van geïsoleerde Alcoa aluminium kozijnen met HR++ glas. Ook het aluminium dakraam is uitgevoerd in HR++

Hoe wordt de Hubbel verwarmd?

De Hubbel heeft vloerverwarming die als hoofdverwarming op een thermostaat is aangesloten. Daarnaast kan er bij Hubbels elektrische bijverwarming worden aangeschaft. Dit in de vorm van een Econoheat paneel. Er kan natuurlijk ook een andere voorziening worden aangeschaft, bijv. in de vorm van een hout of Pellet kachel.