Duurzaamheid

Wij hebben als doelstelling dat Hubbels gaan bijdragen aan een wereld waar bouwstenen van producten in de maatschappij blijven circuleren. Door kwalitatief goede materialen en onderdelen te gebruiken waarborgen wij een lange levensduur. Een Hubbel kan naar gelang zijn functie en behoefte worden vergroot en verkleind. Hubbelonderdelen zijn uitwisselbaar en kunnen worden doorverkocht of worden opgeslagen. Het is onze intentie om met terugkoopgarantie Hubbels te verkopen, zodat op den duur uit het depot met Hubbelonderdelen, alle onderdelen voorradig zijn en snel geleverd kunnen worden.

Dat er anders zal gewerkt gaat worden, daar is iedereen wel van overtuigd. Vele bedrijven veranderen hun bedrijfsprocessen om de mogelijkheden van de informatie en communicatie technologie optimaal in te zetten en in te spelen op maatschappelijke veranderingen. Dit doen zij om efficiƫnter, effectiever en prettiger hun medewerkers te laten werken. Een Hubbel speelt in op deze behoefte en biedt de mogelijkheid om medewerkers dicht bij huis hun tijd op een slimme en prettige manier te besteden. Hierdoor kan vastgoed worden afgestoten en kunnen er voor in de plaats andere functies gehuisvest worden. Door Hubbels bedrijfsmatig in te zetten kunnen medewerkers (deels) hun eigen tijd indelen waardoor een gezin beter kan worden georganiseerd. Spitstijden kunnen worden vermeden. Wanneer deze tendens op grote schaal doorzet zal dit een aanzienlijke reductie teweeg brengen in de CO2 uitstoot. Hubbels denkt hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Alle Hubbelonderdelen zijn zeer licht in gewicht wat de CO2 uitstoot tijdens het transport laag houdt.

Alle onderdelen van een Hubbel zijn uitwisselbaar en kunnen ze worden opgeslagen of worden doorverkocht. Hierdoor ontstaat een gesloten cirkel van materialen. De Hubbel maakt dan onderdeel uit van de circulaire economie. Door Hubbelonderdelen te voorzien van een “Pinstamp” QR-codes en GPS signalering kunnen deze onderdelen worden gemonitord.
De wand-, dak- en vloerpanelen worden getransporteerd met isolatiestroken, dat als restafval wordt verzameld. Wij gebruiken deze isolatie verder door ze op maat te zagen en de kokers mee te vullen.

Gestreefd wordt naar gebruik van aluminium uit Scandinaviƫ, waar aluminium door middel van het elektrolyseproces wordt gewonnen. Dit gebeurt met behulp van energie uit waterkrachtcentrales.

Onze kozijnen worden verwerkt in ‘De Verbinding’ in opdracht van Schipper Kozijnen. De medewerkers van de ‘verbinding’ hebben een auditieve handicap.

De kokerprofielen zijn vervaardigd van glasvezelversterkt kunststof. Dit materiaal is zeer sterk en licht in gewicht. Milieuvriendelijk is het nog niet maar de industrie is vergevorderd in ontwikkelingen met biologische vezels en bio-harsen. Deze ontwikkelingen worden door ons op de voet gevolgd.

Met zonnepanelen kan een Hubbel, over een jaar genomen, energieneutraal functioneren. De opgewekte energie wordt bij te veel aan vermogen opgewekt voor de woning.

Met zonnepanelen en een sterke accu kan de Hubbel het grootste deel van het jaar autarkisch functioneren (Dit houdt in dat de Hubbel zelfvoorzienend is). In de winter kan een Pelletkachel op bijv. pellets gemaakt van Miscanthus soelaas bieden.

Hubbels worden aangemeld voor de Milieulijst 2014